Charles Robert Darwin 1809-1882

 

Charles Darwin är känd som evolutionens fader. Han är född i England den 12 Februari 1809. Han var zoolog, biolog, geolog, teolog och forskare. Han skrev boken ’’Origin of Species’’ den innehåller hans undersökning om människans utveckling . Den vart mycket uppmärksammad för att den stred mot många religiösa skrifter.

Han gjorde en jorden runt resa med Beagle som tog 5 år. Under den långa resan funderade han på hur arter utvecklas. Han besökte bland annat Galapagosöarna, där han upptäckte skillnader mellan härmfåglarna beroende på vilken ö dem var på. Han märkte även skillnader på sköldpaddornas skal. Bortsett från Galapagosöarna så var hand bland annat på St Jago som var hans första stopp. Där fann Darwin ett vitt band av snäckor uppe på en vulkan.

 Han återvände från sin resa 2 Oktober 1836. Även fast ’’Darwinismen’’ var nästan helt accepterat på 1870-talet så gjordes karikatyrer. En vanlig är den när Darwins huvud på en apas kropp.

 

Det Charles Darwin gjorde var väldigt betydelsefullt. Han var den första som tänkte tanken med evolution. Att arter utvecklas för att utvecklas för att överleva. Att dem ändras pga den miljön dem lever i. Men att det även gäller oss människor. På den tiden var det ett sätt man fick tänka, ett rätt sätt. Det var kyrkan som styrde då, så att säga att vi en gång varit apor var absurt. Det är otroligt hur Charles Darwin kom på evolution teorin på den tiden och hade så pass rätt. För han hade inte så konkreta bevis. Så om inte Charles Darwin hade funnits, så kan dagens samhälle ha sett helt annorlunda ut. Han var gift med sin kusin Emma Wegdwood, dem fick 10 stycken barn. Den 19 April 1882 avled Darwin.

// Oskar Brundin

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till

 1. storvreta9c skriver:

  Mycket bra, schysst bild 😉

 2. storvreta9c skriver:

  bra förklarat! /// simon larsson

 3. storvreta9c skriver:

  Bra jobbat! / Ladan Dalal 🙂

 4. storvreta9c skriver:

  bra jobbat och bra info //Joel

 5. storvreta9c skriver:

  Förklarar bra vem Charles var och hur han arbetade, och hur svårt det var att få fram vetenskapen pga kyrkan.
  Bra information, kan inte direkt ge någon dålig kritik. Tycker det var lättläst och man förstod bra.
  // Gabbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s